Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Kavaklıdere Kolejinde rehberlik hizmetleri; öğrencinin kendini daha iyi tanıması, kendi özelliklerinin farkında olması, kendisine açık olan fırsatları ve seçenekleri tanıması, kendisi için gerçekçi kararlar alabilmesi, potansiyellerini geliştirebilmesi, karşılaştığı engel ve sorunlara karşı uygun baş etme becerileri gösterebilmesi ve çevresine uyum sağlayabilmesi amacıyla destek sağlar. Öğrencilerin yaş seviyelerine göre bilişsel, duygusal ve sosyal alanlarda ortaya çıkabilecek farklı sorunlar ile ilgili çalışmalar yapar. Sadece sorun yaşanan alanlarda değil, öğrencilerin güçlü alanlarının da desteklenerek kendileri ile barışık, sorgulayan, ruhen sağlıklı, mutlu, kendi adına karar alabilen bireyler olmalarına yönelik çalışmalar uygular. Öğrencileri daha yakından tanımak ve etkili bir şekilde yardımcı olabilmek için türlü envanterler uygular.

PDR sistemimiz; öğrenci, veli ve öğretmenlerimize uzman destek sunarak onların psiko-sosyal gelişim, akademik gelişim ve kariyer gelişim süreçlerinin sağlıklı bir şekilde devam etmesini hedefler.

Danışmanlık Bölümünün odak noktaları şunları içerir:

• Yeni öğrencilerin Kavaklıdere Kolejine adapte olmaları için yardım etmek
  • Öğrenme güçlüklerine çözüm bulmaya katkıda bulunmak
  • Davranış güçlüklerini önleme veya çözme konusunda ebeveynleri ve öğrencileri yönlendirmek
  • Öğrencilerin sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini korumak, onları izlemek, değerlendirmek ve desteklemek
  • Öğrencilerin problem çözme becerilerine sahip olmalarına yardımcı olmak
  • Öğrencilerin etkili iletişim becerileri geliştirmesine yardımcı olmak
  • Ebeveynleri çocuğun gelişim özellikleri hakkında bilgilendirmek
  • Öğrencilerin kendi kendini gerçekleştirme becerilerini geliştirmesine yardımcı olmak
  • Bireysel ve grup danışmanlığı yapmak